Kruimelpad

 
 

Eerste wedstrijd, slaapverwekkende vertoning

We werden er niet vrolijk van, de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond tegen UD Las Palmas. De club afkomstig van de Canarische Eilanden wist zich deze zomer amper te versterken en wordt dan ook door menig kenner als degradatiekandidaat nummer één bestempeld. Inderdaad, de kanaries wisten nauwelijks te imponeren, maar ook Atlético Madrid wist dit niet te doen. De verwachtingen waren hooggespannen vooraf, maar de supporters vertrokken toch wat teleurgesteld naar huis. 

Uiteraard, het was ons natuurlijk vooral om de drie punten te doen en die zijn behaald. Niet dat er werd getwijfeld aan een overwinning, daarvoor werd van Las Palmas, dat een vrij matige voorbereiding achter de rug heeft, te weinig verwacht. De promovendus kon ook niet imponeren, liep vooral achter Atlético aan en kon op een enkel moment aan het einde van de wedstrijd na, Oblak niet verontrusten.

Ook Atlético Madrid had moeite om het doel van de tegenstander te vinden. Toch gaven de eerste vijftien minuten nog wel hoop. Atlético drukte behoorlijk en al snel zorgde Griezmann met een spectaculaire halve omhaal voor gevaar. Na een kwartier zorgde hij voor de 1-0, uit een vrije trap. Geen geweldige trap, maar keeper Raúl liet zich verrassen. Toch, daarna bloedde de wedstrijd dood. Atlético domineerde, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Jackson had een teleurstellend debuut, werd niet gevonden en de Colombiaan verliet dan ook in de tweede helft het veld voor Fernando Torres. Andere nieuwe gezichten maakten een redelijk seizoensdebuut (Óliver Torres, Filipe Luis) zonder het verschil te kunnen maken. Met de inbreng van Correa voor Óliver na dik een uur spelen gebeurde er weer wat; de Argentijn drukte behoorlijk en wist gevaar te creëren, maar een uitgespeelde kans was er niet. Net als vorig jaar kwam het gevaar uit stilstaande momenten, vlak voor tijd knalde Koke een vrije trap op de paal. Daarvoor was Las Palmas dicht bij de gelijkmaker geweest, via een kopbal op de lat van David Simón en een inzet van Aythami die werd gepareerd door een geweldige reflex van Oblak. Een 1-1 zou echter onverdiend zijn geweest, maar het geeft wel aan dat Simeone nog behoorlijk wat werk heeft te verzetten en tijd is er niet: Sevilla en Barcelona zijn de eerstvolgende tegenstanders. 

Atlético de Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luis; Óliver Torres (Correa, 64'), Tiago, Gabi, Koke; Griezmann (Raúl García, 81'), Jackson Martínez (Torres, 59').

Las Palmas: Raúl; Bigas, Alcaraz, Aythami, David, Dani (William, 80'); Javi, Hernán (Vicente, 63'), Roque (Momo, 64'), Viera, Araujo.